Yhteistyössä on voimaa päättivät Secapellan kuoronjohtaja Salme Lindroos, Kosken Laulun johtaja Kaisa Halmemies sekä Laukaan Viihdekuoroa ja Kamarikuoro Sonorea johtava Malla Kärkkäinen.  Tämän päätöksen tuloksena syntyi neljän kuoron ja kolmen kokoonpanon konserttikiertue, jossa musiikillinen tarjonta on todella monipuolinen kokonaisuus kuorolaulun saralta.  Jokaisella kuorolla on omat vahvuutensa, jotka painottuvat konserttien ohjelmistovalinnassa, kertovat kuoronjohtajat.  Ja tällaisia ovat tulevan konsertin esiintyjät:

Secapella on vuonna 1953 perustettu sekakuoro, joka toimii Jyväskylän kansalaisopiston yhteydessä.  Aiemmin kuoro toimi Tapiola-kuoron nimellä.  Vuonna 2010 kuoro vaihtoi nimensä Secapellaksi.  Kuoron tavoitteena on esittää kunnianhimoista ja tulkitsevaa kuorolaulua ja konsertit rakennetaankin tarinallisiksi ja visuaalisiksi kokonaisuuksiksi.  Nyt kuultavassa konserttisarjassa vuoron saavat niin Tero Vesterisen kuin Juice Leskisenkin tunnetuksi tekemät laulut.

Kosken Laulu  -sekakuoro puolestaan on perustettu 1981.  Se kuuluu Äänekosken Koskela-opiston piiriin.  Kuorossa on laulajia niin Äänekoskelta, Suolahdesta kuin Jyväskylästäkin.  Kosken Laulun ohjelmiston pääpaino on perinteisen kuoromusiikin sijaan rytmimusiikissa, jota esitetään virkeän energisesti.  Nyt kuultavassa konserttisarjassa ohjelmistoon on vilahtanut sellaisia lauluntekijöitä kuin Mikko Syrjä, Terhi Kokkonen ja Kerkko Koskinen.

Laukaan Viihdekuoro ja Kamarikuoro Sonore esiintyvät tällä kertaa yhdessä.  Sen mahdollistaa yhteinen kuoronjohtaja ja yhteinen ohjelmisto.  Laukaan Viihdekuoro täyttää tänä vuonna 45 vuotta ja se toimii Laukaan kansalaisopiston alaisuudessa.  Kuoron esiintymiset ovat olleet korona-aikaan vähissä ja siksi on mukava päästä mukaan tällaiseen kokonaisuuteen.  Laukaan Viihdekuoron musiikki keskittyy normaalisti nimensä mukaan erilaiseen viihdemusiikkiin.  Kamarikuoro Sonore puolestaan on perustettu v. 1991. Se on myös sekakuoro ja toimii Ääneseudulla.  Sonoren ohjelmisto on laaja käsittäen sekä kamarimusiikkia että viihteellisempää ohjelmistoa.  Nyt kuultavassa konserttisarjassa kuorot laulavat mm. Jukka Pojan, Juha Tapion ja Suvi Teräsniskan tunnetuksi tekemiä lauluja. Tätä kokoonpanoa säestää pianisti Tuomo Mustonen. 

Konserttisarja aloitetaan Laukaasta, jossa esiinnytään Laukaan ala-asteella tiistaina 9.5.2023 klo 19.00.  Siitä kuorot jatkavat torstaiksi Suolahteen, jossa konsertti alkaa 11.5. 2023 klo 19 Suolahtisalissa.  Kolmas ja viimeinen konsertti kuullaan Jyväskylässä saman viikon lauantaina eli 13.5.2023 klo 17.00 ja esiintymispaikkana on Palokan yhtenäiskoulun ruokasali.

Mutta palataan vielä alkuun ja yhteistyön voimaan.  Vaikka erilaisia yhteiskonsertteja on aikaisemminkin ollut, niin näin laajaa comboa kuoromusiikin saralta harvoin kuulee.  Eli luvassa on iloisen mielen, tuttujen laulujen ja innokkaiden kuorolaisten tulevan aurinkoisen kesän tervetulotoivotus konsertin muodossa.